Leírás
A világ összes komoly profi szakácsa Chef's Choice® Diamond Hone® késélezőkre támaszkodik, késeiknek folyamatos hatékonyságát, élettartamát megőrizve. A Chef's Choice® termékekkel professzionális eredményeknek fog örvendeni, a lenyűgözően éles és tartós pengékkel, a hozzávalókat könnyen előkészítve.
Diamond UltraHone® készülékek képesek ultraéles pengéket létrehozni anélkül, hogy túl sok anyagot távolítana el.
A 312-es modell magában foglalja a legfrissebb technológiákat, amelyeket a Chef's Choice® fejlesztett ki mikroméretű gyémántokkal, az ultraélesithető késpengékhez két élezési / csiszolási szakaszban, az egyik finom csiszoló gyémánttal, a másik ultra finom gyémánttal.
A 312-es modell kétlépcsős élezésével élesít, az elsőben finom gyémánttal, hogy megkapja az első dőlésszöget, mielőtt az ultrafinom gyémántokkal élesítené a második lépésben kissé nagyobb szögben, hogy kés élessé, de különösen tartóssá éleződjön. A gyémántok, a legkeményebbként ismert anyag, bármilyen fémből készült kést élesíthetnek, ideértve a legkeményebb szént, rozsdamentes acélokat és szuperötvözeteket is.
A 312-es model a különböző 20˚-os fémből készült pengék élezésére alkalmas, a diverselor lame din metal, legyen az séf kés, szeletelő kés, kenyérvágó kés vagy Santoku kés. Fogazott pengéjű késeket is élezhet segítségével, csak az utolsó fokozatot használva, hogy a fogak maradjanak meg.
A 312-es modell háztartási kések, zsebkések és bizonyos sportkések élezésére szolgál. Ne próbáljon élezni ollót, fejszepengét vagy olyan pengét, amely nem illeszkedik szabadon a résekbe.
Az élezés előtt mindig ellenőrizze, hogy a kés pengéje megfelelően tiszta-e.
Az élezés 1. lépésen a finom gyémánt alakú kúpos tárcsák a pengék mindkét oldalán az élek mentén mikroszenzúrákat hoznak létre, és így az él első kúpos dőlése megtörténik.
A 2. szakaszban a mikroméretű gyémántokkal bevont precíziós tárcsák csiszolják a pengét, a mikroszkopikus vastagságú, egyenes, csiszolt szél mentén mikroszálas anyagot képeznek. Az élézési művelet egyidejűleg csiszolja és élesíti a csiszoló gyémántok által az 1. szakaszban, a peremmel szomszédos mikrorészecskék határait, amíg éles mikrocsatornákká nem válnak, amelyek elősegítik a termékek darabolását/vágását.
A 20 cm-es pengéjű kés teljes élezésének folyamata körülbelül 2 percet vesz igénybe, rövidebb vagy hosszabb pengével rendelkező kés esetében kevesebb vagy hosszabb ideig is eltarthat. Miután a késeket a 312-es modell segítségével élesítették, az újraélezés kevesebb, mint 1 percig tart.
A gép pontos és biztonságos, minden élezőhorony rugalmas rugóval van ellátva az élezőtárcsák felett, hogy a kés kés biztonságos legyen a helytelen felhasználók esetéebn is.
Az élezőt csak nedves ruhával, kézi tisztítással lehet takarítani.