Egy konyhai eszközkészlet, rézből nagyon tűzszerető a különleges hővezető képessége miatt.
Hitelesség
A főzőművészetben a réz nemessége nem csak meleg és színes kinézete miatt, hanem a kiemelkedő minősége a meleg szétosztásában, az ok amiért a rézből készült serpenyők ideálisak a kényes készítményekhez, mint például a mártások elkészitéséhez.
Karbantartása
Ahhoz, hogy megtisztítsa a réz főzőedényeket, használjon egy paszta jellegű mosogatószert, különösen az ilyen típusú anyagok esetében. Olyan termékek esetében, amelyeknek a felülete ónnal van lefödve vagy amelyik allat rozsdamentes acél van, a tisztítása hagyományosan történik.
Nem ajánlott a réz edények tisztítása a mosogatógépben, mivel azok a mosogatószerek nagyon sok klórt tartalmaznak.
Technikai tulajdonságok
A réz egy rendkívüli fém, nagyon jól ossza szét a meleget, főleg a francia ételek elkészítéséhez ajánlott és olyan készítményekhez amelyek ”csőkentést” igényelnek.
Mindezzel együtt a réz nem szabad közvetlen kapcsolatba lépjen a legtöbb élelmiszerrel és ebből kifolyólag más fémmel van társítva (az edény belsejében található).
Réz-rozsdamentes acél: ez egy hengerelt bimetál.
A termékek külső részei egy vastag réz réteggel vannak bevonva, amelyek kiváló hővezetést tesznek lehetővé. A rozsdamentes acél serpenyők belseje, lehetővé teszi a könnyű gondozást és karbantartást és nem szükséges finomítani.
A fogantyúk öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból vannak és erős szegecsekkel vannak rögzítve.
Az edényeket ebből a csoportból nem szabad indukciós főzőlapon használni.