Leírás
Az AMT Gastroguss edények felépítése
1. Lotan tapadásmentes réteg
2. Kerámia részecskeréteg
3. Korróziógátló réteg
4. Kemény titán-oxid réteg
5. Homokfúvott alumínium
AMT Gastroguss márkájú serpenyő, átmérője 20 cm, magassága 12 cm, űrtartalma 3 L, alumíniumból, Lotan® tapadásmentes bevonattal, Németországban gyártott.
AMT Gastroguss – A világ legjobb serpenyője – a VKD (Németország legnagyobb szakácsszövetsége) szerint
Minden AMT Gastroguss termék kézzel öntött alumíniumból készül, képzett mesteremberek által. A kézi öntött alumínium előnyei közé tartozik: hosszabb kikeményedési idő, ami megakadályozza az anyagfeszültséget, homogén öntvény és kisebb számú légzsák megjelenése az anyagban, mint a gépesített öntésnél.
Az AMT Gastroguss edények alapja nagyon vastag, akár 9 mm vastag is. Több energiát tárol és nem melegszik túl könnyen. A Gastroguss edények alapja arról híres, hogy nem veszíti el alakját, még akkor sem, ha szélsőséges hőmérsékleti ingadozásoknak van kitéve.
A Gastroguss termékek alatta lévő alumíniumot először homokfúvással kezelik, hogy a ráhordandó rétegek tapadási felülete 12-szeresére nőjön. Az edényre felvitt első réteg titán-oxidból készül, 20 000 °C-on elégetve, és majdnem olyan kemény, mint a gyémánt. A következő felvitt rétegek a következők: korróziógátló réteg, kerámia részecskékkel ellátott középső réteg és Lotan® felületi tapadásgátló réteg.
Ez a tapadásmentes bevonat csak az AMT Gastroguss edényeken található és a tapadásmentes tulajdonságain túl, amelyek segítik az edények egyszerű tisztítását, antibakteriális hatása is van.
A Lotan® tapadásmentes bevonat a klasszikus tapadásmentes bevonat minden előnyét kínálja, de mindezt PFOA nélkül teszi.
A Gastroguss edény fogantyúi akár 240 °C-os hőmérsékletet is kibírnak. Így a tűzhelyen történő sütés után azonnal gratinálhatja az ételt anélkül, hogy tálat cserélne. Az edények ergonomikus fogantyúit a német nemzeti kulináris csapat segítségével fejlesztették ki.
Mosogatógépben mosható, és minden főzőlapon használható, beleértve az indukciós főzőlapokat is.