Leírás
Sajtkészítő edény, átmérője 17,5 cm (belső átmérője 15,3 cm), HR kerámiábólkészült, Emile Henry márka.
A sajtkészítő étel ideális forró előételek, például olvasztott brie sajt, mini fondü vagy "raclette" stílusú vacsora kiszolgálására.
Használhat brie sajtot, mozarella-t, kecskesajtot vagy cheddar-t, hozzáadhat diót vagy különböző fűszereket, hogy intenzívebb ízt adjon neki, tegye fel a fedelet, és vigye az ételt a sütőbe. Sütés után krémes sajtot szolgálhat fel kekszekkel, pirítóssal, vagy hozzáadhatja zöldséghez vagy húsételek köretéhez.
A praktikus fedél lesz az az elem, amely krémes marad, és kiegyensúlyozott módon egyesíti az ízeket. A fedélnek az a szerepe is, hogy az ételt melegen tartsa a tálalás pillanatáig.
Az anyagnak, nevezetesen a HR kerámiáknak köszönhetően(High Resistance), hogy ez a sajtkészítő edény készül, a hő egyenletesen oszlik el a fokozatos sütéshez. A főzőedény felülete nagyon rugalmas, nemporous, tartós és könnyen tisztítható.
Nagy hőállósággal a főzőedény klasszikus sütőben, mikrohullámú sütőben, de hűtőszekrényben is használható.
A sajtkészítő edény mosogatógépben tisztítható.
Külső méretek (hosszúság x szélesség x magasság): 19,5 x 17,5 x 4,5 cm;
Kapacitás: 0,55 l;
Súly: 1,1 kg.