Leírás
A Staub által gyártott Cocotte termékcsalád főzőedénye, átmérője 26 cm, kapacitása 5,2 l, öntöttvasból készült.
A cocotte főzőedénynek nincs egyenlő, amikor a húst és a zöldségeket lassan főzzük, és pörkölteket és kiadós leveseket forralunk.
A Staub termékeket nagyon jó minőségű öntöttvasból gyártják, nagyobb ellenállással a karcolással és a forgácsolással szemben, könnyen tisztíthatók és hosszú élettartammal rendelkeznek. A felhasznált anyagok miatt a főzőedények fenntartják hőmérsékletüket, melegen tartva magukat jóval azután, hogy kivették őket a sütőből, vagy levették őket a főzőlapról. Ezeken a technikai tulajdonságokon kívül vonzó megjelenésük lehetővé teszi az étel felszolgálását az asztalnál, közvetlenül az edényekből, közvetlenül azután, hogy levették őket a főzőlapról.
Funkciók:
Belül a főzőedény matt fekete zománcréteggel van ellátva, amelyet a Staub speciális technológiákkal állít elő, amelyek előnyöket kínálnak olyan főzési technikák esetében, mint a párolás, a sütés vagy a karamellizáció. A főzés során használt olajok (zsírok) behatolnak a matt zománc pórusaiba, és sima természetes tapadásmentes felületet hoznak létre. Ezért a Staub edények egyre jobbak és jobbak lesznek az évek múlásával, ahogy használják őket.
Kívülről az edény legalább 2-3 réteg speciális zománcot tartalmaz, amely speciális öntöttvassal kombinálva biztosítja a hő optimális eloszlását az edény teljes felületén.
A fedél lapos, és belül kis kiemelkedésekkel rendelkezik, így biztosítva a nedvesség megőrzését. Ezeknek a jellemzőknek köszönhetően az edény belsejében "eső" hatás alakul ki, amely fokozza az ízeket és megkönnyíti a főzési folyamatot.
A speciális alap lehetővé teszi a Staub edények használatát minden típusú főzőlapon, beleértve az indukciót is.
Nem alkalmas mosogatógépben történő tisztításra.
A főzőedény fedel nélkül akár 900 °F/482°C-ig is elhelyezhető a sütőben (a fedél akár 500 °F/260 °C-ig is ellenáll a sütőben).