Leírás
Batard kenyérsütő tepsi - méretek 39 x 16,5 x 15 cm, űrtartalom 4,5 l, HR® kerámiából, Emile Henry márka.
A konyhák sokat változtak az évek során, de a kerámiaanyagot tűzálló tulajdonságai miatt még mindig sütésre használják. Emiatt Emile Henry kifejlesztette ezt a speciális kenyérsütő serpenyőt, amely nagyon hasonló eredményeket kínál a hagyományos sütőkben elért eredményekhez.
Batard egyfajta kenyér, amely méreténél fogva a cipó és a bagett közé sorolható. A név franciából származik, és azt jelenti: "fattyú", a francia pékek így neveznek el minden furcsa alakú kenyeret, amely kikerül a kemencéből.
A méretek lehetővé teszik egy 30 cm hosszú, 9-10 cm széles és 6-8 cm magas kenyér elkészítését, attól függően, hogy mennyi lisztet használ (350-500 g).
A kenyérsütő tepsi alsó része belül zománcozott és hornyokkal rendelkezik, így a kenyér nagyon jól sül, és nem tapad a tepsihez. A tepsi fogantyúkkal van ellátva, és a fedél is fogantyúkkal rendelkezik a könnyebb kezelés érdekében.
A fedél esztétikai okokból csak kívülről van bevonva zománccal. Belül a fedő nincs zománcozott, így egyenletes sütést és állandó nedvességet biztosít, így puha belsővel és ropogós héjjal rendelkező cipót eredményez.
Az Emile Henry laboratóriumokban kifejlesztett HR® (High Resistance) kerámia -20°C és + 270°C közötti hőmérsékletet bír el, és egyenletesen szórja szét a hőt a tepsi teljes felületén. A befejezéshez használt zománc védi a terméket a karcolásoktól és a kipattogzástól (közvetlenül a tepsibe vágható, anélkül, hogy karcolásnyomokat hagyna), így mosogatógépben is mosható.
A kenyérsütő tepsi két alkatrésze egymásba rakható.
Jellemzők és méretek:
Mikrohullámú sütőben való használatra alkalmas;
Használható fagyasztóban és sütőben (-20°C és +270°C között);
Mosogatógépben mosható
Garancia: 10 év;
Hossza: 39 cm;
Szélesség: 16,5 cm;
Magasság: 15 cm;
Belső hossza: 33,5 cm;
Belső szélesség: 13 cm;
Belső magasság: 14 cm;
Maximális űrtartalom: 4,5 L;
Felhasználható űrtartalom: 2,3 l.