Leírás
Tudja, hogy mi egy jól elkészített saláta titka? A levelek alapos szárítása!
Mivel semmi sem gusztustalanabb, mint egy vízzel tele saláta, bemutatjuk az általunk kifejlesztett salátaszárító előnyeit, amely könnyen használható és nagyon hasznos, segítségével tisztíthatja és eltávolíthatja a fölösleges vizet a salátalevelekről, segítségével egészséges menüket iktathat be mindennapjaiba.
Miért van szüksége salátaszárítóra?
Számos okunk van arra, hogy miért is jó egy ilyen eszköz beszerzése:
• időt nyer azzal, hogy ne kelljen minden egyes levelet egyenként megmosni;
• a szárítóban az előkészített leveleket sok ideig frissen és ropogósak maradnak;
• az eltávolított víznek köszönhetően az öntet és a különböző olajak a salátaleveleken maradnak, nem folynak le az edény aljára;
• megfelelően megmoshatja a salátát, eltávolíthatja a szennyeződéseket és az olyan baktériumokat, mint a Listeria vagy E-coli;
• egy olyan eszközt szerez be, amely professzionális, könnyen kezelhető, biztonságosan használható, ami annak köszönhető, hogy egy centrifugával és 4 csúszásmentes lábacskával van ellátva, amely stabilan tartja a szárítót a bútoron.
• nem kell sok edényt elmosnia, ugyanis a belső kosár tökéletes szűrőként működik, a szárító pedig tálalóként is megállja a helyét. A szárító anyaga műanyag, könnyen tisztítható, akár mosogatógépben is, speciális tisztítószerek nélkül is;
• egyszerre az egész család számára elegendő, nagy mennyiségű salátát készíthet, ugyanis a salátaszárító űrtartalma 5 liter és átmérője 260mm;
• egy mindig aktuális terméket szerezhet be, amelynek hosszú élettartama van és sokoldalúságával elkápráztathatja önt (mosás, szárítás és salátatárolás)
Rövid történet
Bár az ilyen jellegű eszközök már a 19. században léteztek, a modern szárítók mechanizmusát 1970-ben találták fel. A termék fejlődését a két francia designer, Jean Mantelet és Gilberte Fouineteau két modellje indította el. 1974-ben a The Mouli Manufacturing Co. cég az amerikai piacra dobta a karral forgatható salátaszárítót és ez a termék széles körben elterjedt.
A salátaszárító műanyagból készült és egy szűrőből, valamint egy kosárból áll, amely kivehető, valamint agy tetőből, amely forgó mechanizmussal van ellátva. A mechanizmus aktiválását követően a belső szűrő forogni kezd, a saláta pedig centrifugálás következtében megszárad. A szűrő szélén kialakított sáncok összegyűjtik a vizet a külső tálba.
Hogyan használjuk a salátaszárítót?
Az eljárás nagyon egyszerű és az alábbi lépésekből áll:
1. hideg folyó víz alatt, vagy a salátaszárítóban mossa meg a salátát. Amennyiben a szárítóban mossa, töltse azt meg vízzel, majd a leveleket ismételten merítse a vízbe. Az első mosás után cserélje ki a vizet.
2. ízléstől függően tépje a salátát darabokra (mintha csak salátát készítene) és tegye a szűrőkosárba;
3. helyezze a szűrőt a műanyag tálba, tegye rá a tetőt és aktiválja a forgómechanizmust. A centrifugális erőnek köszönhetően a leveleken levő vízcseppek a szárítóedénybe gyűlnek össze.
Szárítsa jól meg a leveleket, öntse ki az összegyűlt vizet, ismételje meg a műveletet, amennyiben szükséges. Attól függetlenül, hogy azonnal fel szeretné használni a leveleket, vagy később használja fel azokat, ne hagyjon egyetlen csepp vizet sem a leveleken.
Tanács:Mielőtt a salátát a hűtőbe helyezné, tegyen egy papírtörlőt a műanyag edényre és vonja be műanyagfóliával az edényt. Így a levelek frissek maradnak akár egy hétig is és ön élvezheti a friss salátában rejlő tápanyagokat.