A "La Lyonnaise" termékcsalád serpenyői hagyományosak, akárcsak a nagyanyáink.
Műszaki jellemzők
A felhasznált acél speciális hőkezelésen megy keresztül, és sajátos kék színt kap. Ez a kezelés segít megvédeni a serpenyőt az oxidációtól használat előtt. Ez a fajta acél kiváló minőségű, és alacsonyabb intenzitású hőforrásokhoz ajánlott.
Az acél vastagsága 1 és 1,5 mm között van, a melegítési idő pedig nagyon rövid. Az acél környezetbarát és újrahasznosítható, PTFE-mentes, PFOA-mentes, vegyszermentes és környezetbarát.
A nagyon erős és nagyon hosszú fogantyúk, a formázott acélszalagok vagy acélöntvények jól rögzíthetők szegecseléssel vagy hegesztéssel. A fogantyú ívelt francia stílusa optimális fogást tesz lehetővé anélkül, hogy a kéz elfáradna, és tetszés szerint könnyen kezelhető.
Az acél serpenyők kiválóan alkalmasak sütésre, barnításra (steak, omlett, palacsinta...). Félprofesszionális szinten és csak otthoni használatra használhatók.
Tippek a használathoz
Használat előtt melegítse fel jól a serpenyőt. A főzés befejezése után ne hagyja az ételt a serpenyőben.
Kezelés olajjal és melegítéssel
A jó acél serpenyő az olajjal kezelt, majd felmelegített serpenyő, amely többszöri használat után megfeketedett. Utána a serpenyőt előzetesen kikenve, kevés zsírral (olajjal) lehet főzni.
Gondoskodás
Annak érdekében, hogy a serpenyő megőrizze tulajdonságait, és elkerülje az oxidációt, mossa ki a serpenyőt forró vízzel, folyékony mosogatószer nélkül, majd gyorsan szárítsa meg papírtörlővel. A serpenyőt megkenhetjük kevés olajjal és száraz helyen tárolhatjuk.