LeÍrás: 10 perc
Előkészítés: 13 perc
Nehézség: Könnyű
Ez az egyik legjobb krémleves recept, amit valaha készítettem. Könnyen elkészíthető, intenzív fokhagymás ízű. Annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkészüljön, megfőztem a zöldségeket egy multicookerben, így a leves rekordidő alatt készen állt. Ha kipróbálod, biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog.
Hozzávalók
Adagok: 1
- 30 gerezd fokhagyma
- 4 db burgonya
- 400 gr zeller
- 2 db póréhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál görög joghurt
- só, bors Ízlés szerint
- ízlés szerint granulált fokhagyma
- 4 levél bazsalikom
Előkészítés
● 1 lépés
Vágja le a fokhagymafejek fejét, és tegye a fokhagymát hőálló tálba. Tegyen 2 evőkanál olívaolajat, sót és borsot a fokhagymára, hogy megÍzesÍtse és átjárja az ételt. 200°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
● 2 lépés
Miközben a fokhagyma sül, gondoskodunk a zöldségekről, és nem túl apró darabokra vágjuk őket, mert úgyis megfőnek, a végén pedig összeturmixoljuk őket. Helyezze a zöldségeket a multicooker tálába, tegyen annyi vizet, hogy ellepje a zöldségeket, és állítsa a multicookert nyomás alatti főzési funkciót 13 percre. Amikor a program készen áll, elengedjük a nyomást.
● 3 lépés
egye a sült fokhagymát a zöldségekre, és függőleges keverő segítségével kezdje el keverni, amíg krémes állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a görög joghurtot, ízesítsük sóval, borssal és granulált fokhagymával, ízlés szerint. A végén díszítse a levest a maradék olívaolajjal és friss bazsalikommal.
További ajánlott termékek: