0

Krémleves sült fokhagymával

Krémleves sült fokhagymával

LeÍrás: 10 perc

Előkészítés: 13 perc

Nehézség: Könnyű

Ez az egyik legjobb krémleves recept, amit valaha készítettem. Könnyen elkészíthető, intenzív fokhagymás ízű. Annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkészüljön, megfőztem a zöldségeket egy multicookerben, így a leves rekordidő alatt készen állt. Ha kipróbálod, biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog.

Hozzávalók

Adagok: 1

  • 30 gerezd fokhagyma
  • 4 db burgonya
  • 400 gr zeller
  • 2 db póréhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • só, bors Ízlés szerint
  • ízlés szerint granulált fokhagyma
  • 4 levél bazsalikom

Előkészítés

● 1 lépés

Vágja le a fokhagymafejek fejét, és tegye a fokhagymát hőálló tálba. Tegyen 2 evőkanál olívaolajat, sót és borsot a fokhagymára, hogy megÍzesÍtse és átjárja az ételt. 200°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

● 2 lépés

Miközben a fokhagyma sül, gondoskodunk a zöldségekről, és nem túl apró darabokra vágjuk őket, mert úgyis megfőnek, a végén pedig összeturmixoljuk őket. Helyezze a zöldségeket a multicooker tálába, tegyen annyi vizet, hogy ellepje a zöldségeket, és állítsa a multicookert nyomás alatti főzési funkciót 13 percre. Amikor a program készen áll, elengedjük a nyomást.

● 3 lépés

egye a sült fokhagymát a zöldségekre, és függőleges keverő segítségével kezdje el keverni, amíg krémes állagot nem kapunk. Adjuk hozzá a görög joghurtot, ízesítsük sóval, borssal és granulált fokhagymával, ízlés szerint. A végén díszítse a levest a maradék olívaolajjal és friss bazsalikommal.

További ajánlott termékek: