Az alumínium serpenyők, több rétegű burkolattal vannak ellátva, a vastag és tapadásmentes “CHOC”, ideális professzionális használatra, főzzön kicsi lángon, az előfőzött és a mártások vagy az étel felmelegítéséhez ajánlott.
Karbantartás
A tapadásmentes rétegű serpenyőknek könnyű a tisztításuk: meleg vízzel és mosogatólével, egy puha szivacs segítségével történik.
Óvintézkedések
Ahhoz, hogy megtartsa az összes tulajdonságait, a serpenyőt soha nem szabad túlmelegíteni (maximum 250°C) és ne hagyja soha üresen a főzőlapon.
Ne használjon fém vagy éles konyhai eszközöket a serpenyő felületén.
A serpenyő élettartama attól függ, hogy mennyire tartja be a használati utasításokat és az óvintézkedéseket.
Technikai tulajdonságok
- A “CHOC” professzionális burkolata jó minőségű és több rétegű, PTFE-vel, optimális tapadásmentes tulajdonságaival kedveznek az étel könnyebb csuszásának
- A vastag alumínium lehetővé teszi a gyors és egyenletes hőátadást a serpenyő alján és a falain, anélkül hogy túlmelegedne a serpenyő (így ajánlott kényes ételek elkészítésére).
- A fogantyúk ellenállóak a magas hőmérsékletekkel szemben, epoxy acél szalagokból készültek, erőteljesen szegecsekkel vannak rögzítve, elkerülve azt a veszélyt, hogy kitáguljon vagy leváljon.
- A fogantyúk hajlított francia stílusa megkönnyíti fogását és manőverezését, fáradtság nélkül (egy részt könnyen lehet tölteni, más részt főzés közben könnyedséget nyújt a serpenyő használatának).
A serpenyőket ebből a csoportból indukciós főzőlapon is lehet használni.