Leírás
Az utolsó generációs, sous-vide főzési technika egyre gyakrabban megtalálható a modern éttermekben és a főzni szerető amatőr szakácsok konyháiban is.
Miért? Mert az egészséges, zsiradék nélküli, ízletes és egyenletes főzést promoválja, amely során az ételek tápanyagtartalma megmarad és a végeredmény magasabb rendű, mint a hagyományos főzési folyamat végeredménye.
A főzési technika alapelve az élelmiszerek vákuumozott zacskóban, viszonylag alacsony hőmérsékleten, vízben történő (55°-65°C) főzése.
Többé nincs kellemetlen szag, füst a konyhában, az egész konyhai művészetet megújítja, marha, disznó és szárnyashúst, zöldségeket, tengeri gyümölcsöket, desszerteket, szirupokat, majdnem mindent készíthet vele, csak sokkal ízletesebben, mint ahogyan azt addig megszokta.
A légmentesítő eszköz az Unold Sous Vide készülék kiegészítésére siet. A készlet tartalmaz egy slagot, amely segítségével vákuumozhatja a zacskókat, üvegeket vagy dobozokat. A készülék erős motorjának köszönhetően akár 12 litret is kiszívhat percenként. A készülék sok funkcióval és kiegészítővel van ellátva, kezdve a különleges tartállyal, amely a kiszívott folyadékot tárolja, az ínyencebb alapanyagok vákuumozására alkalmas kiegészítőig, amelyek kiegészítik egymást. i
A készülék nem tisztítható mosogatógépben.
A készülék jellemzői:
- Teljesítmény: 110 W;
- Feszültség: 220-240 V~, 50-60 Hz;
- Zacskókat, üvegeket, dobozokat vákuumozhat;
- A létrehozott sánc 2,5 mm széles és kb. 28 cm hosszú;
- Erős pompa: körülbelül 12 liter/ perc;
- Maximum negatív feszültség: kb 0.8 bar;
- Speciális folyadékfelfogó rekesz;
- Speciális funkciók az ínyenc alapanyagoknak;
- Vákuumozó speciális gomb;
- A zacskózárás és a vákuumozás kiegészítik egymást;
- Stop gomb, amellyel azonnal megállítható a vákuumozás;
- Kiegészítők: 40 cm-es slag, 5 műanyag zacskó 20x 30 cm, 1 tekercs műanyag fólia 200x20cm, használati útmutató.