A mélyedények a legalkalmasabbak a mindennapi főzéshez, mivel sokoldalúak, könnyen használhatók és sokféle főzési stílushoz és technikához alkalmasak.
A magas élek, a széles nyílások és a tapadásmentes rétegek teszik ezt a serpenyőt megfelelő termékké az egyetlen serpenyőt igénylő ételek elkészítéséhez. A mélyedények ideálisak mind az egyszerű feladatokhoz, mint például a hagyma sütéséhez vagy mártások és zöldséges pörköltek elkészítéséhez, valamint a steakek barnításához, olajfürdőben való sütéshez (mélysütéshez), vagy sós ételek, például pörköltek vagy chili con carne elkészítéséhez.
A serpenyő által elvégzendő feladatok sokfélesége a legkülönfélébb méretű és anyagú serpenyők széles választékában tükröződik. A jó minőségű, rozsdamentes acél serpenyők több rétegből készülnek, amelyek különleges termikus tulajdonságokat, ugyanakkor fokozott szilárdságot biztosítanak. Az elegáns megjelenés és a könnyű tisztíthatóság hozzájárul a rozsdamentes acél serpenyők előnyeihez. A többrétegű alumínium serpenyők, valamint az acél serpenyők általában tapadásmentes belső bevonattal rendelkeznek. A vastag alap tárolja az energiát és egyenletesen osztja el a hőt a hatékony főzés érdekében.